Popsicles

När det är som varmast kan det vara skönt att svalka sig med isglass. Om man vill undvika att köpa färdiga isglassar kan man lätt göra egna utan socker, smak- och färgämnen. 
 
I morse gjorde jag två olika sorters smoothies som jag fryste in i glassformar. Båda hade en bas av blåbärsjuice. I den ena varianten mixade jag ner blåbär och jordgubbar och i den andra varianten mixade jag ner vita vinbär. Båda sorterna blev jättegoda! Och formerna hittade jag på Coop för bara 10 kronor.
 
Isglassen kan varieras i det oändliga. Den fungerar perfekt som ett mindre mellanmål och så ger den mer mättnad och näringsämnen än den vanliga. 
 
 
 
Juice & smoothies, Sweet treats | | Kommentera

Gymträning

Varma sommardagar, långa arbetspass och övernattningar på landet gör tyvärr att gymträningen blir lidande. Idag har jag spenderat en dag i stan och kunde därför äntligen besöka gymmet. För första gången sen maratonet kände jag att benen var redo för en ordentlig omgång. Jag började med uppvärmning på en crosstrainer sen gjorde jag knäböj, box jumps, mer knäböj men med mindre vikt, utfallssteg och en extra rumpövning på slutet. Svetten rann och kroppen kändes pigg.

Något som är tråkigt med gymmet är att jag nästan alltid är ensam tjej vid de fria vikterna. Jag förstår att maskinerna känns lättare att använda eftersom det finns instruktioner på hur de ska användas men jag vill ändå uppmuntra till att använda skivstänger, hantlar, viktbollar, pilatesbollar och andra redskap som finns till hjälp för träningen. Jag tycker att det är så mycket roligare och mer pulshöjande att utforma mina egna träningspass med olika redskap än att gå mellan maskiner. Dessutom slipper man köa och så kan man bygga upp sina träningspass nästan vart som helst. Grymt smart med andra ord! 
 
 
En bild från en cirkelträning jag byggde upp på Brick Crossfit i LA. Jag hade 5 stationer som jag körde x antal repetiotioner vid, x antal varv med en minuts vila emellan. 
Move your body | träning | | Kommentera

Raw granola

När jag var i USA passade jag på att köpa hem en massa hälsomat eftersom det är billigare där än i Sverige. Med mig hem fick jag bland annat nya gojibär, raw kakao, nötter, chiafrön, nötsmör och en raw granola som består av groddat bovete och groddade linfön. 
 
Granolan är riktigt god och krispig. Vanligtvis köper jag inte granola eftersom det brukar innehålla så mycket socker men den här består bara av bovete och linfrön.
 
Anledningen till varför jag började kolla efter bovete i affären och hittade granolan beror på att jag fick bovete som topping på en rawfoodrätt jag ätit några dagar tidigare. Jag gillar olika konsistener när jag äter och tror därför att granolan passar både till frukost-, lunch- och middagsmat. 
 
 
 
Beloved breakfast, Rawfood | | Kommentera
Upp