Sally Voltaire & systrar

I lördags var jag i Stockholm och passade på att träffa Emma och Maja för lunch. Vi åt på Sally Voltaire & systrar vid Hötorget. Efter lite beslutsångest beställde vi alla sesam- och tamarimarinerad lax på en sallad av rött ris och cashewkräm. Alla rätter på menyn lät lika goda och jag skulle gärna åka dit och prova fler rätter. Fräsch mat med mycket grönt gör mig så glad. Ni får testa själva om ni har vägarna förbi. 
 
 
Tips och tricks | | Kommentera

Smoothie tips!

Om man vill ha en lite matigare smoothie är ett bra tips att mixa ner en avokado i smoothien. Förutom att ge smoothien en god, krämig konsistens bidrar avokadon med nyttiga fettsyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Smoothien blir fylligare och ger längre mättnad. 
 
Idag efter träningen gjorde jag en smoothie på en liten avokado, några dadlar, svartvinbär, mango, baobab pulver, chiafrön och havremjölk. Jag använde som vanligt inget mått men det är en av de fina sakerna med smoothies. Man kan höfta med vilka frukter och bär som helst och det blir ändå gott! 
 
 
Juice & smoothies, Tips och tricks | | Kommentera

Frukt- och nötbröd

Igår bakade jag ett snabbt, gott och nyttigt bröd med massa frukt och nötter. Brödet bakas på bikarbonat och kräver därför ingen jäsningstid, perfekt om man vill ha nybakat bröd fort. 
 
Det ursprungliga receptet för en ganska liten brödform ser ut såhär: 
 
1 dl rågmjöl
1 ½ dl rågsikt
0,5 dl fiberhavregryn
1,5 msk vetekli
1 tsk bikarbonat
2 dl blandade frön, nötter och torkad frukt. Jag hade bland annat: pumpakärnor, mandlar, valnötter, russin och gojibär.
3 dl filmjölk
1 msk agavesirap, eller vanlig sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torrvaror ordentligt. Tillsätt filmjölken och sirapen. Blanda ihop allt. Smörj en ugnsform och häll ned smeten. Grädda i ugnen i 35-45 minuter.
 
Mjölet, frukterna och nötterna går att byta ut efter vad man har hemma. Receptet kan även dubblas för en lite större form eller två små brödformar. 
 
 
Allmänt, Beloved breakfast | | Kommentera
Upp