Sopptider

När temperaturen sjunker byts fler och fler måltider ut mot soppa. Igår gjorde jag lins-och morotssoppa. Ett enkelt knep för att göra soppan lite intressantare är att ha olika sorters topping på. Idag stekte jag spenat och svamp i vitlök med salt och peppar som jag strösslade över soppan. Topping passar extra bra till passerade soppor då den ger tuggmotstånd och bidrar med mer smak. 
 
Som topping kan man till exempel använda olika stekta grönsaker, rostade nötter och frön, svamp eller bitar av det man redan har i soppan.
 
What's for dinner? | | Kommentera

Potatisens dag!

Idag är det potatisens dag! Här kan ni läsa min första artikel på Livskick som handlar om potatis och sötpotatis.
 
 Pappa och jag i potatislandet för några år sedan
 
Livskick | Livskick, Potatis | | En kommentar

Första praktikveckan

Nu har jag haft min första praktikvecka på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Jag har redan haft en första patient, ringt patienter och skrivit journalanteckningar. Allt känns nytt och lite nervöst men jätteroligt. Det är så kul att äntligen få använda sig av all kunskap vi har lärt oss under åren i skolbänken. 
 
Eftersom vi bara har haft en veckas fältstudier tidigare så var jag lite rädd för vad jag skulle tycka om praktiken men det känns bra. Jag ser fram emot sju veckor till och att sen så småningom få jobba med det här på riktigt. 
 
 
Jag har haft lite ont i halsen under veckan så idag gjorde jag en smoothie på apelsin, banan, spenat, lime, ingefära, vatten, honung och spirulina. Testa ni med!
 
Allmänt | | Kommentera
Upp