Till min terapeut

I veckan gratulerade RunKeeper mig för att jag sprungit 100 gånger sedan jag registerade mig för x antal år sedan. 100 rundor är ingenting jag har strävat efter eller ens vetat om att jag har varit i närheten men det känns ändå som en milstolpe. En siffra som får mig att tänka efter och reflektera. 
 
Runkeeper har fått följa mig under en lång period på olika platser. Jag har sprungit över stora delar av Sverige, från Umeå till Ystad. Vissa sträckor har varit korta och vissa långa. Ibland har jag haft ont, varit arg och känt mig plågad. Ibland har jag varit glad, förhoppningsfull och hög på livet. Vissa gånger har jag sprungit med vänner eller familj men oftast ensam med musik eller mina tankar som enda sällskap.
 
Vissa löpturer borde jag ha struntat i (jag vet fortfarande inte om jag har lärt mig när) men de gånger jag har gett mig ut och mått bra är jag tacksam för. Löpning har fungerat som min terapi. Mitt sätt att få ta en paus från livet, tänka efter och reflektera över hur jag mår. 
 
Jag har kommit på att jag faktiskt tänker ganska lite men under löpturer sätts min hjärna igång och jag kommer på mina bästa idéer. Löpning är mitt sätt att vara precis som jag är, för att mitt hjärta slår och för att min kropp vill röra på sig. Min terapi för kropp och själ. 
 
 
Move your body, Running | RunKeeper, Trail, löpning, running, träning | | 2 kommentarer

Berlin!

 
Jag har en känsla av rastlöshet i kroppen. Stannar jag för länge på samma ställe blir jag uttråkad och drömmer mig bort. Med åren har jag lärt mig att jag behöver hitta på nya saker och komma bort för att stilla känslan. Nu under juli månad har jag valt att jobba 80% för att kunna åka iväg och njuta av sommaren. 
 
Förra helgen åkte jag och en av mina äldsta vänner Emelie till Berlin. Det roliga är att vi var där tillsammans för nästan exakt 7 år sedan. Under helgen njöt vi av stadens historia, konst och god mat. Det finns inget som får mig så inspirerad och tänd på livet som att komma bort.
 
 
 
Allmänt | Berlin, Resa | | Kommentera

Kolmården Trail Marathon - second time around

Lördagen den 4e juli värmde solen som hetast och jag och min bror sprang Kolmården Trail Marathon för andra året i rad. Olyckligt nog visade termometern på runt 30 dagar och löpsedlarna varnade om värmebölja. Som tur var kände jag mig lite bättre förberedd det här året och de första två milen kändes riktigt bra. Jag såg till att dricka med jämna mellanrum och hålla huvudet kallt genom att doppa det i de vattenhål jag kunde hitta. 
 
Någonstans kring 25 km började värmen (och väggen) komma ifatt mig och löpningen gick trögare. Eftersom vi sprungit ikapp lite tid i början av loppet stressade vi inte utan tänkte att vi hade gott om tid. Ju längre vi sprang desto saktare började allt tyvärr gå. Efter ännu ett dopp, vätskepåfyllning och lite pepp från familjen som väntade vid Skvättsjön insåg jag att tiden var knapp. Trots vårt kämpande den sista biten räckte inte tiden ricktigt till och vi kom in i mål ungefär 4 minuter senare än vi tänkt oss. 
 
Förra året sprang vi loppet på ca 6 h och 20 minuter så årets mål var att komma under 6 timmar. Med tanke på att det var varmare i år är jag trots tiden nöjd över min insats. Jag sprang på bra, kroppen kändes piggare och jag slutade upp på 7e plats av tjejerna! 
 
 
Move your body, Running | Kolmården trail Marathon, Marathon, Maraton, running, springa | | En kommentar
Upp