Grunderna i Rawfood

I tisdags var jag på kursen Grunderna i Rawfood som hölls på Raw Food House i Malmö. Jag älskar att gå på olika kurser och events för att få ny inspiration. På kursen lagade Rawfoodproffset Linda smoothie, chiagröt, middag och dessert som vi fick smaka på och alllt var fantastiskt gott!
 
Jag har lite dubbla åsikter kring raw food. Jag älskar tänket kring ren, närproducerad mat med en massa grönt. Jag gillar mat som ser ut som den gör i naturen och försöker undvika för mycket processad mat. Sen tycker jag kanske inte att man behöver vara så strikt med att allt ska vara rått då vissa näringsämnen faktiskt lättare tas upp i kroppen när ett livsmedel har blivit tillagat och ändrat struktur. Men något som är väl värt att ta med är hur mycket fantastiska saker man kan göra med grönsaker. 
 
Kvällen slutade med att vi fick handlade vad vi ville med 10% rabatt så jag slog äntligen slag i saken och köpte en Vitamix, min drömmixer. Jag har funderat på köpet under flera år så det var på tiden kan man säga. Recension om hur mixern är kommer lite senare när jag har testat mig fram lite mer. 
 
 
Rawfood | Raw food, Rawfood | | Kommentera

Göteborgsvarvet

I helgen ska jag åka till Göteborg för att träffa en kompis och springa Göteborgsvarvet. Egentligen hade jag inte tänkt springa Göteborgsvarvet men när en gammal kompis ville ge bort en biljett kunde jag inte tacka nej. Jag känner mig relativt tränad inför loppet men vad jag oroar mig lite för är underlaget. Jag får lätt benhinneinflammation när jag springer på hårt underlag men jag hoppas att jag kan slippa det det här året i och med att jag har trappat upp löpningen långsamt. 
 
Min plan för loppet är att ta det lugnt och njuta av stämningen. Nu brukar det visserligen alltid sluta med att jag blir peppad och springer fortare än vanligt men vi får se hur det går. Jag känner mig väldigt exalterad i alla fall. Det är ju så kul att springa lopp! 
 
Något som är ännu roligare är att tänka tillbaka på min löparresa. För bara lite mer än ett år sedan hade jag aldrig sprungit 20 km och kunde heller inte se mig själv göra det. Sen följde jag med min moster och så förändrades allt. 
 
 
Move your body, Running | Göteborgsvarvet, Halvmaraton, löpning, running | | Kommentera

Tomatsalsa

I lördags hade jag några kompisar över på middag. Inspirationen tryte så vi tog till den gamla klassikern och lagade tacos. Det blev mycket rester över och eftersom jag inte gillar att slänga mat så har jag självklart gjort mitt bästa för att äta upp resterna.
 
För att inte behöva äta precis samma mat under flera måltider gjorde jag idag en tomatsalsa med mango, avokado, granatäpple, chili, koriander, rödlök och lime. Salsan gav tacon ett lyft med både syran och sötman. Ett bra tips om man vill ha en lite fräschare variant av tacosen. 
 
 
Upp