Det bärande mellanmålet

Innan jag började på dietistutbildningen förstod jag aldrig vitsen med mellanmål men efter att ha spenderat tre år i ett klassrum med alla tänkbara mellanmål har jag blivit ganska beroende jag med. Jag vet inte om det är att jag blir hungrigare nu när jag jobbar eller om jag bara har vant kroppen vid ett mellanmål men nu klarar jag mig nästan inte utan något litet ätbart både på för- och eftermiddagen. 
 
Mina mellanmål brukar vanligtvis bestå av frukt, nötter eller finn-crisp med nötsmör på men idag slutade jag lite tidigare och hade därför tid att gå hem och laga till en acaibowl före träningen. Jag vet att jag har lagt ut recept på acaibowls förut men det tåls att upprepas. Godare frukost/mellanmål får man leta efter.
 
 
I den här godingen mixade jag ner: 1 banan, ca 1,5 dl frusna blåbär, 1 msk acaipulver, vaniljpulver, lite honung och en skvätt havremjölk. 
 
 
Juice & smoothies | | Kommentera

Yogaretreat i Marocko

I slutet av förra året, innan jag flyttade till verkligheten och började jobba var jag på ett yogahotell i Marocko för att få en chans att ta det lugnt och fokusera på mig själv.
 
 
Hotellet eller villan låg vid Paradise Plage med gångavstånd till en stor, nästan helt folktom strand. På schemat stod morgonyoga, frukost, eftermiddagsfika, kvällsyoga och en helt fantastisk vegetarisk middag. Mellan morgonyogan och eftermiddagsfikan var det fri lek. Jag spenderade de flesta dagarna i Taghazout där jag surfade med min syster och nya vänner. 
 
Det bästa med vistelsen i yogavillan var att komma in i yogarutinerna. Att vakna upp, dricka färskpressad juice och sedan yoga till soluppgången är något jag mycket väl skulle kunna tänka mig att göra för resten av livet.
 
Sedan jag kom tillbaks till Sverige har jag självklart inte kunnat yoga lika mycket (det känns liksom inte värt att kliva upp klockan 5 på morgonen för att hinna yoga en timme före jobbet). Men förutom att gå på olika yogaklasser några gånger per vecka har jag faktiskt fortsatt yoga lite varje morgon. Istället för 1,5 timmes yoga blir det 5 solhälsningar före frukost. Det tar mig bara 5-10 minuter att göra solhälsningarna men det får igång cirkulationen, gör mig pigg och ger mig på så sätt en bra start på dagen. 
 
Jag vet inte om yogavillan gav mig så mycket tid för fokus på mig själv i slutändan men jag lärde mig ändå en hel del under min vistelse i villan. Jag har lyckats hålla fast vid min nya morgonrutin och faktiskt bestämt mig för att gå en yogalärarutbildning under året. Jag är inte säker på om jag vill lära ut yoga men jag vill gå kursen för att fördjupa mig ännu mer i filosofin och poserna. Jag vill känna att jag gör poserna rätt och inte alltid vara beroende av andras yogaklasser. 
 
Utsikten från yogarummet
 
 
 
 
 
Move your body, Yoga | Marocko, Yoga, Yogaretreat, träning | | Kommentera

Ett år av medveten shopping

För ett år sedan skrev jag den här artikeln för livskick och började samtidigt min egen resa mot en mer medveten shopping. Under hela 2015 har jag försökt att tänka igenom mina klädesinköp och i största mån undvikit att köpa kläder av ren lust. Jag skrev en liten sammanfattning av det första halvåret här men nu när det har gått ett helt år sedan min förändring tänkte jag försöka bena upp mina inköp lite noggrannare. 
 
Till min stora förvåning (och besvikelse) tycker jag att jag trots min ökade medvetenhet har shoppat ganska mycket under 2015. Den sammanlagda summan gick på 12 772 kr. I summan ingår förutom vardagskläder även skidjacka, väska, vantar, skor och träningskläder, totalt 38 saker. 
 
Tanken med att skriva upp vad jag köpte var för att se om det är saker som jag använder - och kan tänkas använda en lång tid framöver. När jag kollar igenom listan kan jag ganska snabbt konstatera några felköp (saker som jag knappt använt eller som har blivit fula/gått sönder) men det är bara ca 7-8 klädesplagg och när jag tänker tillbaks på allt jag köpt förr om åren tror jag att det är ganska lite saker jämfört med förut. 
 
Förutom att skriva upp vad jag har shoppat har jag också försökt skriva upp vad jag har skänkt/slängt och om jag har kommit ihåg alla föremål rätt är det totalt 14 klädesplagg/skor. Jag har alltså inte varit riktigt lika flitig på att rensa ut som att köpa nytt vilket betyder att jag tyvärr har ökat mina saker under 2015. 
 
Med ett år avklarat är min förhoppning nu att både summan och antalet klädesplagg/skor/väskor jag köper kommer minska under 2016 då jag under det gångna året köpte flera "stora", långlivade saker som skidjacka, höst- och träningsskor. Jag har dessutom även börjat med arbetskläder på jobbet, något som kommer göra att jag inte kommer använda mina egna kläder lika mycket och då kanske inte tröttna på dem lika fort.
 
Jag ser fram emot att fortsätta skriva ner och få en ännu mer ökad medvetenhet om min shopping. Dessutom måste jag bli bättre på att rensa ut i samma takt som jag handlar så det inte blir så att garderoben bara ökar från år till år för då faller ju den minimalistiska tanken ganska ordentligt. 
 
 
Allmänt | | Kommentera
Upp