My yoga room

I fredags hämtade vi yogamattor som vi beställt och bjöd in till vår första yogaklass här på guesthouset. Vi flyttade på matbordet i vardagsrummet och fick plats med 6 mattor. Det hade varit mulet här hela dagen men under klassen skingrade sig molnen och solen tittade fram. Det är lustigt när man yogar och vädret skiftar, hur det kan ändra hela stämningen i rummet. Rummet känns perfekt för yoga då våra stora altandörrar gör detta möjligt, känslan av att vara ute och inne. 
 
Efter klassen serverade Moa te, vatten och frukt. Två av våra gäster gjorde sin första yogaklass någonsin och sa båda två att dem vill fortsätta vilket känns superkul! Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det med yogan här då det känns lite mycket att köra varje dag och hitta en bra tid som passar men det lär definitivt bli några pass per vecka. 
 
 
 
Allmänt, Move your body, Yoga | | En kommentar

Villa dos Irmãos

Vi har döpt Guesthouset till Villa dos Irmãos som i princip betyder "Syskonens villa" då det alltså är jag och mina tre syskon som ligger bakom idén och har gått ihop och köpt huset tillsammans. Huset har 4 sovrum (som vi hyr ut) ett stort vardagsrum/allrum, ett kök och ett väldigt stort garage som vi håller på att göra om till en lägenhet där vi kan bo när vi hyr ut de andra rummen. 
 
Rummen vi hyr ut är 3 stycken dubbelrum och en dorm eller sovsal med två våningssängar i. Vi kan totalt alltså ha 10 gäster, vilket känns lagom nu till en början. Vi har inrett rummen sparsamt och blandat ikeamöbler med antikfynd och våra egenbyggda bambumöbler med material från trädgården. Huset känns minimalistiskt, något som passar vår stil och som många gäster har varit positiva till. 
 
Dubbelrum med två balkonger och badrum
 
Dubbelrum 
 
 
Dubbelrum med fransk balkong
 
Dorm med balkong
 
Vardagsrum
 
Matplats
 
Men hur är det då att ha främlingar i sitt hus? Faktum är att det nu känns helt lugnt. När de första gästerna flyttade in kändes det självklart lite lustigt, vi var nervösa när vi skulle lämna huset ensamma med gästerna och skämtade om att det skulle vara helt förstört när vi kom tillbaks. Nu när vi har hållit på ett tag känns det normalt. Vi är beredda på att saker kommer gå sönder men alla behandlar huset vädigt respektfull och det känns kul att kunna dela med oss av platsen. Dessutom hittar de flesta som bor här på mycket under dagarna vilket gör att vi har mycket ensamtid här då vi till exempel kan städa och jobba på nya projekt för det här är verkligen ett "wrok in progress". 
 
 
Allmänt | | Kommentera

Back to business !

Det var ett bra tag sedan jag skrev här sist men nu när det händer mycket nytt i mitt liv (och jag förhoppningsvis kommer känna lite mer inspiration) tänkte jag att det kunde vara ett perfekt tillfälle att börja skriva igen. 
 
Som många av er vet har jag precis tagit ett års tjänsteledighet från mitt jobb i Stockholm. Anledningen till tjänsteledigheten är att jag och mina tre syskon har köpt ett hus i närheten av Ericeira, Portugal för att tillsammans starta ett Guesthouse. Vi har alla alltid varit väldigt rastlösa och rest runt mycket vilket har gjort att vi tillsammans har byggt upp drömmen om att driva ett hostel eller guesthouse någonstans på jorden. 
 
Vi hade egentligen bara ett krav på platsen och det var att man skulle kunna surfa så att valet blev Portugal känns såhär i efterhand ganska enkelt, även om vi spenderade några år på att leta efter rätt land. Här är det i alla fall både billigt, bra klimat och enkelt i och med att det är EU. 
 
I vintras gjorde vi en researchresa och hittade då detta hus som vi nu alltså har köpt. Huset har 4 rum för uthyrning, ett stort vardagsrum, kök och en stor källare som vi håller på att inreda till en lägenhet för oss. Det jag gillar bäst med huset är att det har så många fönster och balkonger som ger känslan av att vara ute och inne på samma gång. Nu när jag sitter och skriver är jag tillexempel i soffan i vardagsrummet, har balkongdörrarna öppna och känner brisen från havet som bara är en kort promenad bort. 
 
Min bror och syster har varit här sedan 2 månader tillbaks och vi har hyrt ut rum sedan en månad. Jag blev tjänsteledig från första augusti och har bara varit här några dagar. V har redan haft fullbokat hus och vi har många planer inför hösten och nästa säsong då vi (om budgeten är med oss) önskar bygga både ett yogadäck och pool. Så häng med på vår resa! 
 
En bild från första januari då vi såg Ericeira för första gången och jag passade på att vandra runt barfota
 
Min utsikt just nu
 
Allmänt | | En kommentar
Upp