Bönpasta

En av de bästa sakerna med mitt jobb är att jag måste hålla mig uppdaterad på nya livsmedel. Något som är relativt nytt på marknaden är bönpasta, alltså pasta gjord på 100% bönor. Jag har köpt hem lite olika sorter för att testa och förra veckan lagade jag till bönpasta med en bön-/tomatsås, fetaost och koriander. 
 
 
Jämför man bönpastan med en fullkornsvariant av vanlig pasta så innehåller de ungefär samma mängd energi per 100g men sedan skiljer sig det mesta åt. Bönpastan innehåller nästan 4 gånger så mycket protein och ungefär dubbelt så mycket fibrer som vanlig pasta. Det höga protein- och fiberinnehållet gör att pastan är väldigt mättande. Pastan är dessutom god och ger ett härligt tuggmotstånd. Priset på pastan skiljer sig såklart från vanlig pasta men om man inte äter det så ofta tycker jag absolut att det är värt de extra kronorna.  
 
 
What's for dinner? | Middag, Vegetariskt, bönpasta | | Kommentera
Upp