Att jaga lycka

Jag har spenderat de två senaste månaderna med att jobba på mitt vanliga jobb i Stockholm. Egentligen är jag ju tjänsteledig men då jag hörde att vi var kort om dietister och lågsäsongen i Portugal startade bestämde jag mig för att åka hit för att tjäna lite pengar. Nu tjänar man ju inte direkt storkovan som dietist och mina utgifter i Stockholm var höga men lite extra pengar har jag nu för kommande säsong, det är ju inte precis lukrativt att bygga upp en buisness heller. 
 
Jag har inte reflekterat så mycket under dessa två månader. Jag har mest känt mig likgiltlig. Jag har kunnat konstatera att jag inte är lika lycklig i Stockholm men jag har inte riktigt kunnat förstå varför. Jag har hängt med personer jag älskar, gått på roliga träningspass och haft ett allmänt schysst liv. Det är inte förrän nu när jag har varit hemma några dagar som jag faktiskt har insett vad jag behöver. Jag behöver rörelse i naturen och frihet. 
 
En av få gånger jag har känt mig riktigt lycklig de senaste månaderna var när jag var i Hellasgården och joggade + bastade och badade i en isvak. Sedan kände jag det igår igen, när jag och pappa var och åkte skidor i solen. Jag fick den där lyckokänslan som kommer från magen och brer ut sig som ett leende på läpparna. Lyckokänslan som jag faktiskt känner ofta i Portugal och som jag nästan kan göra vad som helst för att fånga. Och nu undrar jag; är det så farligt då? Att jag jagar lycka. Jag kan ju finna den i friheten, rörelse och naturen. 
 
 
Allmänt, Move your body | Frihet, Lycka, Skidåkning, Snö, Vinter | |
Upp