Rawfood brownie
I lördags hade vi drink- och snittkväll hos Maja så jag lagade rawfood brownies kvällen till ära.

Mixa 2 dl hasselnötter eller mandlar till ett fint mjöl. Tillsätt ca 2 dl dadelmassa (som har fått mjukna i lite vatten), ½ dl raw kakao, i msk nötsmör och några droppar vatten och mixa igen. Massan ska bli lite klibbig men formbar, tryck ut den i en form och ställ in formen i frysen medan du förbereder frostingen.
Till frostingen: mixa en mogen avokado, ca 1 tsk vaniljpulver, 3 msk agavesirap, 1 msk kokosolja och 3 msk raw kakao.
Ta ut kakan ur frysen och bred på frostingen. Hacka några mandlar som dekoration och ställ in kakan i kylen tills den är dags att äta.
Orginalreceptet hittade jag här men som vanligt exprimenterade jag lite själv efter det jag hade hemma. Istället för dadlar använde jag dadelmassa som jag lade i blöt och så bytte jag ut mandelsmör mot cashewsmör. I frostingen använde jag vaniljpulver och agavesirap istället för frön från en vaniljstång och honung.