Kokosolja

För några veckor sedan skrev jag en artikel om kokosolja för Livskick. Att skriva om kokosolja kändes lite som att skjuta mig själv i foten. Det finns flera studier som beskriver vilka fantastiska hälsoegenskaper kokosolja har samtidigt som andra studier säger att det kanske inte alls har några hälsoeffekter och inte är något som bör rekommenderas. Det är såklart individuellt vad man väljer att tro på men som dietist måste jag lita på den senaste forskningen. 
 
Med det sagt anser jag att man absolut kan fortsätta äta kokosolja men att man bör tänka på att det är en mättad fettkälla (också omdiskuterat) och att det precis som annat fett har ett relativt högt kaloriinnehåll (även om det är något lägre i kokosolja). Det här spelar förstås bara roll i vissa fall, beroende på vad man har för behov. Allt handlar i slutet om vad man själv vill uppnå med sin kost.
 
Personligen använder jag kokosolja i viss matlagning och när jag gör rawfooddesserter. I bakningen passar det perfekt eftersom det både ger en god smak och struktur till sötsakerna. 
 
 
  Här hittar ni recept på mitt favoritgodis med kokosolja. 
 
Livskick, Rawfood | |
#1 - - Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta:

mumms de ser ut

Svar: Prova så lovar jag att du inte bli besviken :)
Natalie

#2 - - ♀ THE REVOLT ♀:

åh vad gott det ser ut xD tänker på buttercup (Ben & Jerry's). De är säkert asgoda de där!:D

Svar: Å nu blev jag sugen på B&J! Är hemma och har ont i halsen så det känns som något jag skulle kunna klara att äta ;) Ja de här är också jättegoda!
Natalie

Upp