Raw bounty bars

Eftersom jag vill känna att maten ger mig lite mer än en mätt mage kommer jag bidra med fräscha sallader och lite nyttigare julgodis till julen. Mitt första bidrag till dessertbordet blir råa bounty bars. 
 
 
Du behöver:
2,5 dl kokosflingor, 1 dl cashewnötter, 1 msk honung, 3 dadlar, 1 kryddmått vaniljpulver, salt, 1 dl kokosolja, ½ dl kakao och 1 msk agavesirap. 
 
Gör såhär: 
  • Mixa 1 dl cashewnötter till mjöl. Häll i 2 dl kokosflingor, 1 msk honung, 3 dadlar, 1 kryddmått vaniljpulver och en nypa salt. Mixa alla ingredienser till en massa och häll i ytterliggare 0,5 dl kokosflingor. Tryck ut smeten i en form och ställ in i frysen. 
  • Smällt 1 dl kokosolja över vattenbad. Blanda i ½ dl rå kakao (eller vanlig) och 1 msk agavesirap.
  • Ta ut kokossmeten ur frysen och häll på ungefär hälften av chokladsmeten. Ställ in i frysen igen. Ta ut formen, låt den tina lite och skär sedan ut bitar i lagom storlek. Vänd på bitarna och häll på ytterliggare ett lager chokladsmet och ställ in i frysen igen. 
 
Eftersom chokladsmeten är så pass lös kan det vara lite svårt att få till chokladsmeten på bitarna på ett snyggt sätt men det är bara att pröva sig fram. 
 
 
Rawfood, Sweet treats | Raw food, Rawfood, julgodis | |
#1 - - Fani:

De här såg verkligen SÅ GODA ut! Älskar kokos och älskar bounty och verkligen ett plus med en lite nyttigare variant med :) Ska lätt pröva de här!

Svar: Gör det, dom blev jättebra! :D
Natalie

Upp