Bönpasta

En av de bästa sakerna med mitt jobb är att jag måste hålla mig uppdaterad på nya livsmedel. Något som är relativt nytt på marknaden är bönpasta, alltså pasta gjord på 100% bönor. Jag har köpt hem lite olika sorter för att testa och förra veckan lagade jag till bönpasta med en bön-/tomatsås, fetaost och koriander. 
 
 
Jämför man bönpastan med en fullkornsvariant av vanlig pasta så innehåller de ungefär samma mängd energi per 100g men sedan skiljer sig det mesta åt. Bönpastan innehåller nästan 4 gånger så mycket protein och ungefär dubbelt så mycket fibrer som vanlig pasta. Det höga protein- och fiberinnehållet gör att pastan är väldigt mättande. Pastan är dessutom god och ger ett härligt tuggmotstånd. Priset på pastan skiljer sig såklart från vanlig pasta men om man inte äter det så ofta tycker jag absolut att det är värt de extra kronorna.  
 
 
What's for dinner? | Middag, Vegetariskt, bönpasta | | Kommentera

Årets träningsmål

Förra sommaren spontananmälde jag och min bror oss till Kolmården Trail Marathon. Efter över 6 timmars kämpande somnade jag lycklig i solen efter mitt första avklarade Marathon. Självklart fick jag mersmak! Det här året är vi ute i lite bättre tid. Förra helgen anmälde vi oss och nu har träningen börjat. Idag sprang jag 16 km och tanken är att distansen ska trappas upp under våren. Mitt mål är enkelt, jag ska försöka slå tiden jag fick 2014. Med lite träning och tur ska det förhoppningsvis gå. Håll tummarna! 
 
Move your body, Running | Kolmården trail Marathon, Marathon, Maraton, Trail, running, springa | | 4 kommentarer

Amerikanska bananpannkakor

Förra veckan var Fani på besök och Dan fyllde år så jag passade på att göra pannkakor till frukost.
 
 
Jag googlade fram första recept men ändrade lite på det så det blev såhär:
 
Du behöver: 
 
2 msk smällt smör.
1 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver 
2 ½ dl havremjök (eller vanlig men det var vad jag hade hemma)
2 mogna, mosade bananer
 
Gör såhär: 
 
Vispa ner ägget i smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en bunke. Häll omväxlingsvis ner lite av mjölblandningen och mjölken i äggblandningen och blanda till en jämn smet. Ha i de mosade bananerna och blanda runt. Stek sedan pannkakorna i lite olja eller smör och servera med något gott. 
 
Allmänt | | En kommentar
Upp