Allergianpassade pannkakor

Vi håller på med ett patientfall i skolan där vi bland annat ska baka en tårta till en person med multiallergi. För att få lite mer erfarenhet och förståelse prövade jag därför att laga bovetepannkakor fria från ägg, mjölkprotein och gluten. Boveten smakar lite annorlunda än vanligt vetemjöl men pannkakorna blev jättegoda! 
 
 
 
 
Jag hittade inget recept så jag fick slå ihop lite olika, här kommer min anpassning: 
 
Till 6 små pannkakor behöver du: 
  • ½ tsk fiberhusk
  • 2,5 dl havremjölk
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk agavesirap (eller annan sötning)
  • en nypa salt
  • 1 msk mjölkfritt margarin
Gör såhär:
  • Blanda ½ tsk fiberhusk med 1 dl havremjölk i en kastrull och värm det på en platta. När den första bubblan syns, ta bort kastrullen från plattan och vispa i ca. 3 minuter. Tillsätt det mjölkfria margarinet. 
  • Tillsätt resten av mjölken och agavesirapen.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll över mjölksmeten, rör om. 
 
Kolla på konsistensen, känns den för tjock, häll i mer havremjölk. Stek små pannkakor i en stekpanna på medelhög värme. Servera med något gott! 
 
Beloved breakfast | allergi, vegan | |
Upp