Frukt- och nötbröd

Igår bakade jag ett snabbt, gott och nyttigt bröd med massa frukt och nötter. Brödet bakas på bikarbonat och kräver därför ingen jäsningstid, perfekt om man vill ha nybakat bröd fort. 
 
Det ursprungliga receptet för en ganska liten brödform ser ut såhär: 
 
1 dl rågmjöl
1 ½ dl rågsikt
0,5 dl fiberhavregryn
1,5 msk vetekli
1 tsk bikarbonat
2 dl blandade frön, nötter och torkad frukt. Jag hade bland annat: pumpakärnor, mandlar, valnötter, russin och gojibär.
3 dl filmjölk
1 msk agavesirap, eller vanlig sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torrvaror ordentligt. Tillsätt filmjölken och sirapen. Blanda ihop allt. Smörj en ugnsform och häll ned smeten. Grädda i ugnen i 35-45 minuter.
 
Mjölet, frukterna och nötterna går att byta ut efter vad man har hemma. Receptet kan även dubblas för en lite större form eller två små brödformar. 
 
 
Allmänt, Beloved breakfast | |
Upp