Villa dos Irmãos

Vi har döpt Guesthouset till Villa dos Irmãos som i princip betyder "Syskonens villa" då det alltså är jag och mina tre syskon som ligger bakom idén och har gått ihop och köpt huset tillsammans. Huset har 4 sovrum (som vi hyr ut) ett stort vardagsrum/allrum, ett kök och ett väldigt stort garage som vi håller på att göra om till en lägenhet där vi kan bo när vi hyr ut de andra rummen. 
 
Rummen vi hyr ut är 3 stycken dubbelrum och en dorm eller sovsal med två våningssängar i. Vi kan totalt alltså ha 10 gäster, vilket känns lagom nu till en början. Vi har inrett rummen sparsamt och blandat ikeamöbler med antikfynd och våra egenbyggda bambumöbler med material från trädgården. Huset känns minimalistiskt, något som passar vår stil och som många gäster har varit positiva till. 
 
Dubbelrum med två balkonger och badrum
 
Dubbelrum 
 
 
Dubbelrum med fransk balkong
 
Dorm med balkong
 
Vardagsrum
 
Matplats
 
Men hur är det då att ha främlingar i sitt hus? Faktum är att det nu känns helt lugnt. När de första gästerna flyttade in kändes det självklart lite lustigt, vi var nervösa när vi skulle lämna huset ensamma med gästerna och skämtade om att det skulle vara helt förstört när vi kom tillbaks. Nu när vi har hållit på ett tag känns det normalt. Vi är beredda på att saker kommer gå sönder men alla behandlar huset vädigt respektfull och det känns kul att kunna dela med oss av platsen. Dessutom hittar de flesta som bor här på mycket under dagarna vilket gör att vi har mycket ensamtid här då vi till exempel kan städa och jobba på nya projekt för det här är verkligen ett "wrok in progress". 
 
 
Allmänt | |
Upp